Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σπιτικές Θεραπείες Με Βότανα Της Γιαγιάς

  • από

Ανακάλυψα πολλά ξεχασμένα μυστικά σχετικά με τις σπιτικές θεραπείες με βότανα μέσα από συζητήσεις με τη γιαγιά μου. Μέσω αυτής, ανακάλυψα ότι οι φυτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας.

Στην πραγματικότητα, πολλά από τα μυστικά σχετικά με τις θεραπευτικές τους ικανότητες έχουν χαθεί επειδή δεν έχουν τεκμηριωθεί. Τα φυτικά σπιτικά φάρμακα μπορούν εύκολα να βρεθούν απλά πεταμένα κατά μήκος των παράδρομων ή να φυτρώσουν στον κήπο μας. Η άντληση ωφελειών από αυτά μπορεί να επιτευχθεί με την ένταξη των βοτάνων στη διατροφή μας.

Βότανα Της Γιαγιάς

Μετά τις συζητήσεις, έχω ξεθάψει περισσότερα για τα φυτικά σπιτικά φάρμακα κάνοντας κάποια έρευνα σχετικά με αυτά. Ακολουθούν μερικά βότανα που πιθανόν να βρίσκονται στην κουζίνα σας και που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν εσάς και την οικογένειά σας:

  1. Σκόρδο. Το σκόρδο είναι ένα φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε πολλά μαγειρέματα. Ενώ το σκόρδο χρησιμοποιείται συνήθως για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό σας, έχει μια πολύ πιο ισχυρή χρήση. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα φυτικά φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντιβιοτικό στο σώμα σας. Το σκόρδο περιέχει αλλίνη, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό. Ωστόσο, όταν συνθλίβετε ή ψιλοκόβετε σκελίδες σκόρδου, η αλλίνη μετατρέπεται σε αλλικίνη, η οποία είναι ένα ένζυμο. Αυτά τα ένζυμα βοηθούν στην ενεργοποίηση της κυτταρικής δραστηριότητας που απαιτείται για την καταπολέμηση της λοίμωξης.
  2. Δενδρολίβανο. Ένα βότανο με το οποίο συνήθως μαρινάρετε το κοτόπουλό σας είναι το δεντρολίβανο. Γνωρίζετε όμως ότι το δενδρολίβανο περιέχει και θεραπευτικές ιδιότητες; Ως φυτικό φάρμακο, το δενδρολίβανο είναι καλό ως διεγερτικό και ήπιο αναλγητικό. Είναι επίσης χρήσιμο για όσους υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους και κακή κυκλοφορία. Μην ξεχάσετε λοιπόν να προσθέσετε μια γενναιόδωρη δόση φρέσκου βοτάνου δεντρολίβανου στα πιάτα σας την επόμενη φορά.
  3. Λεμονόχορτο. Αν ασχολείστε με την ασιατική κουζίνα, όπως εγώ, τότε πιθανότατα θα χρησιμοποιούσατε το λεμονόχορτο ως ένα από τα βότανα. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, που γνώριζε η γιαγιά μου, χρησιμοποιείται συχνά επειδή έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και πυρετογόνες ικανότητες. Ένας έλεγχος στο διαδίκτυο αποκάλυψε επίσης ότι στη Βραζιλία, το λεμονόχορτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φάρμακα από βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία νευρικών διαταραχών και στομαχικών προβλημάτων. Οι άνθρωποι από τον Αμαζόνιο πίνουν τσάι λεμονόχορτου ως μια μορφή ηρεμιστικού.
    Περισσότερες μελέτες εξετάζουν το λεμονόχορτο, το οποίο λέγεται ότι βοηθά σε στομαχικές διαταραχές, αέρια, διαταραχές του εντέρου και διάρροια καθώς και σε εμετούς και πυρετό. Ως φάρμακο για την ακμή και τον πόνο, το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται επίσης από ορισμένους ανθρώπους.
  4. Ένα άλλο φυτικό ποτό θεραπείας είναι ο χυμός κράνμπερι. Μέσω της γιαγιάς μου και μιας αναζήτησης στο διαδίκτυο, συνειδητοποίησα ότι το κράνμπερι κατατάσσεται στα βότανα. Το κράνμπερι είναι ένας ισχυρός φυσικός πολεμιστής της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, επειδή εμποδίζει τα βακτήρια να κολλήσουν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στην ουροδόχο κύστη.

Τα Βότανα Και Η Σεξουαλικότητα

Τα βότανα χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες για την αύξηση της ανδρικής λίμπιντο (κυρίως) αλλά και των επιδόσεων στο κρεβάτι. Είμαστε πολύ τυχεροί στην εποχή μας, που υπάρχουν βοηθήματα όπως το Titan Gel, τα οποία βασίζονται σε 100% φυσικά συστατικά και έχουν θεαματικά αποτελέσματα, από ότι αν χρησιμοποιούσαμε ένα απλό βοτάνι του βουνού.

Εξίσου δραστικά και αποτελεσματικά βοηθήματα στην Ελλάδα είναι το Xtrazex και το Erofertil, τα οποία αν και λειτουργούν με βάση τον απώτερο σκοπό (τις επιδόσεις στο σεξ), το κάθε ένα έχει και κάποιες δικές του περαιτέρω δυνατότητες τις οποίες γράφουμε αναλυτικά στις αξιολογήσεις μας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά τα βοηθήματα θεωρούνται προσόντα «lifestyle» και δεν καλύπτονται ούτε από την δημόσια ασφάλιση, αλλά ούτε και από την κάρτα υγείας, την οποία επίσης έχουμε παρουσιάσει στο Emas.gr.