Στυτική Δυσλειτουργία – Επιλογές Αντιμετώπισης

  • από

Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι νέα, αν και πριν από δεκαετίες πολλοί άντρες παραδέχτηκαν ότι πάσχουν από αυτήν. Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει όλες τις ηλικίες αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί παρά την ηλικία.

Υπάρχουν πολλές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας και ως αποτέλεσμα αυτού, οι διαθέσιμες θεραπείες είναι επίσης διαφορετικές.

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια πολύ ισχυρή θεραπεία γιατί συχνά, η στυτική δυσλειτουργία δεν οφείλεται σε ιατρική κατάσταση, αλλά είναι αποτέλεσμα συναισθηματικού στρες. Στην ψυχοθεραπεία ο ρόλος και η στάση του συντρόφου είναι πολύ σημαντικοί.

Συμπληρώματα

Οι σύγχρονοι άνδρες παίρνουν χάπια για τα πάντα, και η στυτική δυσλειτουργία δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από το διάσημο Erofertil (αξιολόγηση εδώ), το οποίο ήταν το πρώτο από του στόματος φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία, υπάρχουν και άλλα δημοφιλή συμπληρώματα που δρουν παρόμοια – για παράδειγμα, Titan Gel Gold (πληροφορίες εδώ) και Xtrazex (αναλυτικά εδώ) διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος στο πέος, διευκολύνοντας έτσι τη στύση όταν υπάρχει σεξουαλική διέγερση.

Ρύθμιση Ορμονών

Αλλά πριν καταφύγετε σε συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας επειδή υπάρχουν περιπτώσεις (για παράδειγμα μια πρόσφατη καρδιακή προσβολή) όταν δεν πρέπει καν να τα σκεφτείτε. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου ο λόγος για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ανεπάρκεια τεστοστερόνης, η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών μπορεί να είναι αρκετή.

Συσκευές

Οι μηχανικές συσκευές κενού δημιουργούν ένα μερικό κενό, το οποίο προκαλεί τη ροή του αίματος στο πέος. Αφού επιτευχθεί στύση, μια ειδική ελαστική ταινία, η οποία είναι προσαρτημένη στη βάση του πέους, εμποδίζει το αίμα να ρέει πίσω στο σώμα. Αυτή η τεχνική παρέχει μια μακροχρόνια στύση για να καταστήσει δυνατή τη σεξουαλική επαφή.

Επεμβάσεις

Αγγειοχειρουργική και εμφυτεύματα πέους είναι το «βαρύ πυροβολικό» της θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας. Εκτός από το ότι είναι πολύ πιο ακριβό, αυτές οι μέθοδοι θεραπείας είναι πιο ριψοκίνδυνες και χρησιμοποιούνται μόνο όταν οι άλλες μέθοδοι δεν δίνουν αποτελέσματα. Αλλά είναι πιθανό ότι για ελαφρύτερες μορφές στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε τόσο μακριά.